duminică, 30 mai 2010

SFATURI DUHOVNICESTI

"Prin tacere Il tradam pe Dumnezeu"(Sf. Grigorie Teologul).


"Unde este Biserica, acolo este si Duhul Sfant, iar unde este Duhul Sfant, acolo este si Biserica si tot harul, iar Duhul Sfant este Adevarul" (Sf. Irineu de Lyon).


"A tainui cuvantul Adevarului inseamna a te lepada de el"(Sf. Maxim Marturisitorul).


"Parintele nostru Sofronie , ne spune ca nu exista conditii si nu pot exista conditii in care cuvantul lui Dumnezeu sa nu fie valabil si puternic. Nu exista si nu pot exista conditii care sa impiedice mantuirea, trairea cuvantului lui Dumnezeu"(Pr. Rafail Noica).


"Eu socotesc ca cel mai de pret in aceasta viata este sa lasi toate si sa-ti plangi pacatele tale, pentru ca cea mai scumpa pentru noi este vesnicia. Deci, trebuie sa facem totul ca sa n-o pierdem, ca atunci degeaba am trait pe pamant"(Arhim. Cleopa Ilie).


"Cand omul, fiinta atotconstienta si cu chipul lui Dumnezeu, se lasa la discretia mijloacelor mass-media:a presei dubioase, a radioului, mai ales a televiziunii, care deja demult a devenit drog pentru omul contemporan, acest fapt il pregateste pe nesimtite sa se predea hristosului mincinos, cauia asemenea stare de pasivitate a duhului uman ii convine cel mai mult. Poluarea generala a aerului duhovnicesc acum in lume, ajuta si accelereaza oricare alt fel de poluare: a apei, a aerului si a pamantului si-viceversa"(Vladeta Jerotic).


"Crede cu tarie ca suferim numai cata vreme nu ne-am smerit; de indata ce ne smerim intristarile noastre iau sfarsit"(Sf Siluan Athonitul)


"In ciuda a celor ce se intampla si a nevredniciei monahilor si a clericilor, Biserica este izvorul nesecat al minunilor. Ia apa si a face Aghiasma; ia paine si vin si le face dumnezeiasca Euharistie; il ia pe omul de lut si-l face dumnezeu. Aceste minuni multi nu le vad.Intrucat, daca le-ar vedea, n-ar batjocori sau nu ar uri Biserica lui Hristos, ci ar iubi-o, ar cinsti-o si nu ar vorbi de ea dispretuitor, asa cum fac unii."(Pr. Paisie Aghioritul)

"Oricine se pleaca  smerit, primind loviturile celorlalti, isi calca in picioare parerea despre sine, infrumusetandu-se duhovniceste ca un inger; in conditiile acestea va putea trece prin poarta cea stramta a Cerului...Nimeni nu se ridica la cer urcand lumeste, ci pogorandu-se duhovniceste.Oricine isi fixeaza sa paseasca la o inaltime mai joasa, inainteaza intotdeauna cu siguranta si niciodata nu cade..." (Pr. Paisie Aghioritul)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu